در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بزرگ کار؛ پیش به سوی آینده که حضور کارآفرینان، صاحبان صنعت، شرکتهای شاخص صنتعی و معدنی در دانشگاه بیرجند افتتاح شد، لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه کم کردن فاصله بین کارآفرینان و دانشجویان است.
او افزود: به منظور برقراری ارتباط هرچه بیشتر بین دانشجویان و واحدهای صنعتی در دانشگاه بیرجند برنامههای متعددی برگزار شده است که این نمایشگاه از جمله آنها است.
لامعی با اعلام اینکه شعار دانشگاه بیرجند؛ "دانشگاه جامعه محور، مهارت آموز و کارآفرین" است، بیان کرد: در دهه ۷۰ و ۸۰ شاهد گسترش کیفی و کمی دانشگاهها بوده ایم به گونهای که در استان خراسان جنوبی ۵۲ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی حضور داشتند.
رئیس دانشگاه بیرجند، ادامه داد: با توجه به اینکه در آنزمان زمینه لازم برای اشتغال دانشجویان فراهم نگردید کشور با انبوهی از جوانان تحصیل کرده و جویای کار مواجه شد.
او با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم و وزارت علوم نگاه ویژهای به بخش اشتغال زایی شده است، گفت: در این بازه برنامههای متعددی از جمله بورسیه صنعتی برای دانشجویان فراهم گردیده است. در طرح بورسیه صنعتی دانشجویان ساعاتی را در هفته به اشتغال در واحدهای صنعتی و کسب مهارت میپردازند تا ضمن کسب مهارت پس از فارغ التحصیلی در واحد صنعتی مشغول به کار گردند.
لامعی بیان کرد: براساس تفاهم نامه با بنیاد ملی نخبگان و دیگر دستگاهها مقرر شده است در بورسیه صنعتی ماهیانه به دانشجویان مقرری پرداخت میشود.
اکبرپور، معاون پژوهش و فناوری و نوآوری دانشگاه نیز با اعلام اینکه این نمایشگاه را مرکز مهارت آموزی و هدایت شغلی برگزار کرده است، گفت: هدف از این نمایشگاه ایجاد ارتباط رودروی دانشجویان با کارآفرینان و شرکتهای شاخص استان و آشنایی با فضای کسب و کار و دریافت ایدههای خلاق دانشجویان در بازار کار است.
او یکی از معضلات در کشور را بیکاری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی دانست و ابراز امیدواری کرد که با برپایی این نمایشگاه به هدف تعامل بیشتر با بخش خصوصی و صنعتگران استان دست یافته و فرصتهای شغلی دانشجویان فراهم گردد.
معاون دانشگاه اعلام کرد: در مراسم افتتاح این نمایشگاه سامانه کاریابی دانشگاه بیرجند افتتاح شد تا دانشجویان ضمن ثبت نام در این سامانه از فرصتهای شغلی ثبت شده از سوی صنایع استفاده نمایند.
اکبرپور افزود: مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی دانشگاه متناسب با نیاز بازار کار و با هماهنگی و همکاری اداره کل فنی و حرفهای استان خراسان جنوبی، به عنوان اولین مرکز جوار دانشگاهی در کشور ایجاد شده است.
او ادامه داد: وظایف این مرکز شامل برگزاری دورههای تخصصی ویژه دانشجویان است که در سال گذشته ۶۷ دوره و کارگاه آموزشی در این مرکز برگزار گردیده است.
همچنین در این مراسم، تعدادی از مدیران عامل شرکتهای صنعتی به صحبت با دانشجویان پرداختند.
شایان ذکر است؛ نمایشگاه کار؛ پیش به سوی آینده با ۲۴ غرفه آغاز به کار کرد که از این تعداد ۲۲ غرفه از داخل استان و دو غرفه از خارج استان حضور دارند.
نمایشگاه مزبور در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ۹ و ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در دو نوبت صبح و عصر در محل سالن امید دانشگاه بیرجند پذیرای دانشجویان، صاحبان صنایع و علاقمندان است.